Novosti

Роботизација Србије – радионице

Екипа Електротехничког факултета у Београду у сарадњи са Центром за науку и иновације Тачка пресека, а под покровитељством Центра за промоцију науке наставила је реализацију активности у оквиру иницијативе да се роботика и инжењерство приближе ђацима и срединама у унутрашњости Србије кроз пројекат ,,Роботизација Србије”.

У оквиру пројектних активности ,,Роботизација Србије”, у периоду од 1.10.2014. – 31.3.2017. године посетили смо Смедерево, Јагодину, Лозницу, Ужице, Смедеревску Паланку, Ваљево и Чачак. Приликом сваке посете организовано је предавање на тему ,,Докле су стигли роботи”, радионицу ,,Мој лего робот” где су учесници имали прилику да саставе и испрограмирају сцог првог робота као и такмичења, где је школа најуспешније екипе награђена са Lego Mindstorm EV3 комплетом. Током такмичења су се јавила веома занимљива решења што је доказ да уз одговарајуће услове ученици могу да на најбољи начин испоље своју креативност и иновативност.

Радионице су биле медијски пропраћени репортажама Радио-телевизијe Србије, као и многим другим локалним и државним телевизијама и чланцима у дневној штампи.

Поред поменутих институција акцију су до сада подржали и Erste Banka и компанија Comtrade.

Екипа Лабораторије за роботику – ETF Robotics изражава наду да ћемо у складу са позитивним реакцијама и одзивом акцији, сви заједно исту проширити и у будућности на друге градове како бисмо што равномерније и интензивније побудили интересовање ученика за инжењерске науке и подстакли њихову креативност и ентузијазам.

Слике са последњег догађаја су дате у линку испод:

http://robot.etf.rs/wp-content/uploads/2017/04/Slike.pdf

уторак
04
април 2017
Komentari su isključeni
This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.