Лабораторија

Лабораторија је опремљена са неколико група уређаја које омогућавају студентима да уче и истражују различите тематике из области роботике. Листа тренутно доступне опреме у Лабораторији за роботику је дата у табели, испод текста. Поред описаних манипулатора и мобилних робота, лабораторија је снабдевена и додатном опремом потребном за различите пројекте (NI CompactRIO платформа, електрични мотори, сензори, потенциометри, итд.).

Опрема Опис
PANDA је колаборативна роботска рука са 7 степени слободе, развијена од  FRANKA EMIKA. Робот је намењен истраживању па омогућава управљање роботом на нижем нивоу, али и различите интерфејсе за програмирање како робота тако и осталих периферија (C++, ROS).
Tringo Avanti Research+ развијен од компаније Delsys. Сет носивих сензора (ЕМГ, гониометар, сензор силе)
ABB IRB 120 је један од ABB робота нове четврте генерације. Један од најмањих мултифункционалних робота развијених од стране ABB-а, тежине од само 25 kg. IRB 120 је шестоосни робот, носивости од 4kg, и дохвата од 580 mm. Поред самог  IRB 120 робота, IRC5C Compact индустриски контролер се користи за управљање овог робота.
Denso VS6577G Denso VS6577G робот је део VS серије роботских манипулатора. Роботска рука је тешка 36kg, носивости 7kg, и дохвата од 854mm. Овог робота је могуће користити за различите апликација: склапање, опслуживање машина, паковање, и друго. Управља се помоћу RC7 контролера.
UMS2 УМС2 је робот цилиндричне конфигурације. Представљен је 1982., и он је други икада направаљен индустијски робот у бившој Југославији. Током 2008. године је комплетно реконструисан и од тада се активно користи у едукативне сврхе.
QB роботски сет је платформа са 4 осе, развијена од QB robotics (старт уп компанија Универзитета у Пизи и Италијанског Института Технологије – Ђенова). QBmove maker pro (роботски актуатор који се користи у сету), је развијен са циљем да побољша безбедност, и ефикасност, користећи природне принципе контроле покрета. Све ово QB сет чини вома интерсентним и корисним за истраживачке сврхе.
TurtleBot3 је мали, приступачни, програмабилни, заснован на ROS-у мобилни робот. Опремљен је LIDAR сензором и намењен је за едукационе, истраживачке, и хоби задатке. Користимо 4 TurtleBot3 робота како бисмо студенте научили основним принципима ROS-а,  као и теоријским и практичним концептима у области аутономне мобилне роботике.
DaNI DaNI 2.0 је мобилни робот са три точка, произведен од стране компаније National Instruments. Као централни рачунар користи NI Single Board Reconfigurable I/O (sbRIO) и LabVIEW програмско окружење.