Виртуелна лабораторија

Ова страница представља улаз у Виртуелну лабораторију. Тренутно је у процесу реализације. За више детаља о Виртуелној лабораторији за роботику и Виртуелној лабораторији за хидраулику, пратите следеће линкове:

ПОГЛЕДАЈ ВИДЕО: Virtual Laboratory for Robotics

ПОГЛЕДАЈ ВИДЕО: Virtual Laboratory for Hydraulic Control Systems

За детаљни текстуални опис Виртуелне лабораторије на енглеском језику, пратите следећи линк – Virtual Lab project description.

Virtual Robotics Laboratory application (VRL)

Апликација за Виртуелне лабораторије за роботику (ВЛР) пружа могућност да ступите у контакт са индустријским роботима на једноставан и приступачан начин. Неке од предности овог приступа у односу на рад са правим роботима су ниски трошкови, немогућност оштећења робота или окружења, могућност вежбања у било ком тренутку, непотребност особља, као и могућности експеримената са преоптерећеним роботом, измене мотора у роботским зглобовима, увид у преносни механизам и погон, као и многе друге. Ми видимо ВЛР као врло добру припрему за студенте који ће касније радити у правим лабораторијама за роботику.

Virtual Robotics Laboratory application

Можете бирати између пет различитих робота, изабрати погоне и трајекторију и тестирати их кроз симулацију математичког модела и 3Д анимације.