Добродошли на ЕТФ роботику

ЕTF Robotics је истраживачка група која се бави роботиком на Електротехничком факултету (ЕТФ) Универзитета у Београду, у оквиру Oдсека за сигнале и системе. Наше истраживачке и наставне активности обухватају моделирање и симулације, управљање и апликације роботских система. Наш истраживачки фокус је усмерен ка безбедној, ефикасној и аутономној физичкој интеракцији робота у индустрији и медицини као главним апликативним доменима.

ETF Robotics лабораторија (у оквиру одсека за Сигнале и Системе, Електротехничког факултета у Београду), је заједно са истраживачким групама Центра за Роботику (Институт Михајло Пупин) и Машинског факултета у Београду, основала незваничну организацију – Belgrade Robotics Hub (BRH) са циљем да подржи домаће компаније у усвајању иновација и трансферу роботских технологија.

ETF Robotics и BRH леже на темељима такозване Београдске школе роботике, коју су установили светски признати научници М. Вукобратовић и Р. Томовић током шездесетих година прошлог века. Заједно са професором В. Поткоњаком, оснивачем роботике на ЕТФ-у, они  су обликовали наш научни профил.

Позивамо вас да погледате наш сајт и сазнате више о нашем истраживању. Добродошли сте да нас контактирате у било ком тренутку!